Regulamin

> Forum serwisu STOnline.pl

Aktualności Star Trek Online | Uniwersum Gry | Dla Graczy

Reply to this topicStart new topic
> Crafting
Xaweryz
post 04.02.2010, 14:52
Post #1

[Forum] Załogant
Ikona grupy

Grupa: Forumowicze

Nr użytkownika: 5,559

Aktualnie Crafting działa po stronie Federacji I jeśli jest ktoś tym zainteresowany to tutaj znajdzie info uzyskane przez innego gracza na temat Craftingu.
Go to the top of the page

+Quote Post
Zuza
post 05.06.2010, 20:57
Post #2

[Forum] Kadet II klasy
Ikona grupy

Województwo: małopolskie

Nr użytkownika: 683

W czasie gwiezdnych podróży często napotykamy anomalie w odczytach sensorów, zarówno w przestrzeni kosmicznej, jak i na powierzchni planet. Pobieramy próbki i... pojawia się pytanie - co z tymi fantami zrobić?

Odpowiedzi są trzy - można je wyrzucić, zignorować (chowając w banku) lub wykorzystać do ulepszania urządzeń osobistych, systemów do naszych statków i broni. Jeśli zdecydujemy się na to ostatnie rozwiązanie, musimy zacząć od drobnej misji, polegającej na dostarczeniu pewnych próbek z Ziemskiej Bazy do Memory Alpha (Sektor Alpha Centauri) - bo tam właśnie znajduje się Centrum Prac Badawczo-Rozwojowych (Reserch & Development).

Pierwszy kontakt z craftingiem przypomina nieco wizytę w fast-foodzie - "kup średni zestaw, w promocji dostaniesz w zamian duży!", tylko w przypadku STO należy przynieść ze sobą średnią osłonę, hipospray lub baterię oraz dorzucić kilka próbek, a konsola odda nam wersję XL oraz punkty postępu w danej dziedzinie, wymagane do bardziej skomplikowanych przemian.

Ulepszanie kolejnych przedmiotów przebiega już podobnie - przynosimy bazowy (jeśli nie zdobyliśmy wcześniej, można je zakupić u handlarzy w danym dziale) i próbki, wychodzimy z wersją zieloną (Uncommon) lub nawet niebieską (Rare). Dany przedmiot można uzyskiwać wielokrotnie - na ile tylko starczy nam składowych komponentów.

Po uzyskaniu 500 pkt w General R&D można przenosić się do konsol ze sprzętem o wyższych poziomach, podzielonych na działy badań energetycznych, fizycznych i technologicznych - wcześniej jeszcze tylko wizyta o oficera nadzorującego dział, aby uzyskać dostęp do zabawek i pierwszy punkt zaawansowania w danej dziedzinie.

Badania można prowadzić we wszystkich dziedzinach jednocześnie.

+Quote Post
Zuza
post 17.06.2010, 06:14
Post #3

[Forum] Kadet II klasy
Ikona grupy

Województwo: małopolskie

Nr użytkownika: 683

Co jakiś czas pojawiają się informacje w takim stylu.
Ktoś wie, na ile są prawdziwe?
Grasowałam ostatnio sporo po Khazan Cluster i nie udało mi się zauważyć jakichś regularności, ale też nie nastawiałam się na samo zbieranie próbek.

+Quote Post
DraculaPL
post 18.06.2010, 06:16
Post #4

[Forum] Załogant
Ikona grupy

Województwo: dolnośląskie

Nr użytkownika: 5,677

Jako że przez długi czas farmiłem to mogę powiedzieć, że tak występują regularności i dane są mniej więcej wiarygodne - nie idealnie dokładnie ale po prostu weryfikują stopień prawdopodobieństwa uzyskania anomalii czyli gdzie jakich szukać (IMG:style_emoticons/tss_emot/smile.gif)

Pozdrawiam

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 03.09.2010 - 14:18