![]() ![]() |
04.02.2010, 14:52
|
|
|
[Forum] Załogant Grupa: Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 04.02.2010 Nr użytkownika: 5,559 |
Aktualnie Crafting działa po stronie Federacji I jeśli jest ktoś tym zainteresowany to tutaj znajdzie info uzyskane przez innego gracza na temat Craftingu.
|
|
|
|
05.06.2010, 20:57
|
|
|
[Forum] Kadet II klasy Grupa: Forumowicze Postów: 825 Dołączył: 02.07.2005 Skąd: Kraków Województwo: małopolskie Nr użytkownika: 683 |
W czasie gwiezdnych podróży często napotykamy anomalie w odczytach sensorów, zarówno w przestrzeni kosmicznej, jak i na powierzchni planet. Pobieramy próbki i... pojawia się pytanie - co z tymi fantami zrobić?
Odpowiedzi są trzy - można je wyrzucić, zignorować (chowając w banku) lub wykorzystać do ulepszania urządzeń osobistych, systemów do naszych statków i broni. Jeśli zdecydujemy się na to ostatnie rozwiązanie, musimy zacząć od drobnej misji, polegającej na dostarczeniu pewnych próbek z Ziemskiej Bazy do Memory Alpha (Sektor Alpha Centauri) - bo tam właśnie znajduje się Centrum Prac Badawczo-Rozwojowych (Reserch & Development). Pierwszy kontakt z craftingiem przypomina nieco wizytę w fast-foodzie - "kup średni zestaw, w promocji dostaniesz w zamian duży!", tylko w przypadku STO należy przynieść ze sobą średnią osłonę, hipospray lub baterię oraz dorzucić kilka próbek, a konsola odda nam wersję XL oraz punkty postępu w danej dziedzinie, wymagane do bardziej skomplikowanych przemian. Ulepszanie kolejnych przedmiotów przebiega już podobnie - przynosimy bazowy (jeśli nie zdobyliśmy wcześniej, można je zakupić u handlarzy w danym dziale) i próbki, wychodzimy z wersją zieloną (Uncommon) lub nawet niebieską (Rare). Dany przedmiot można uzyskiwać wielokrotnie - na ile tylko starczy nam składowych komponentów. Po uzyskaniu 500 pkt w General R&D można przenosić się do konsol ze sprzętem o wyższych poziomach, podzielonych na działy badań energetycznych, fizycznych i technologicznych - wcześniej jeszcze tylko wizyta o oficera nadzorującego dział, aby uzyskać dostęp do zabawek i pierwszy punkt zaawansowania w danej dziedzinie. Badania można prowadzić we wszystkich dziedzinach jednocześnie. |
|
|
|
17.06.2010, 06:14
|
|
|
[Forum] Kadet II klasy Grupa: Forumowicze Postów: 825 Dołączył: 02.07.2005 Skąd: Kraków Województwo: małopolskie Nr użytkownika: 683 |
Co jakiś czas pojawiają się informacje w takim stylu.
Ktoś wie, na ile są prawdziwe? Grasowałam ostatnio sporo po Khazan Cluster i nie udało mi się zauważyć jakichś regularności, ale też nie nastawiałam się na samo zbieranie próbek. |
|
|
|
18.06.2010, 06:16
|
|
|
[Forum] Załogant Grupa: Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 18.06.2010 Województwo: dolnośląskie Nr użytkownika: 5,677 |
Jako że przez długi czas farmiłem to mogę powiedzieć, że tak występują regularności i dane są mniej więcej wiarygodne - nie idealnie dokładnie ale po prostu weryfikują stopień prawdopodobieństwa uzyskania anomalii czyli gdzie jakich szukać (IMG:style_emoticons/tss_emot/smile.gif)
Pozdrawiam |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 03.09.2010 - 14:18 |