![]() ![]() |
05.07.2009, 11:50
|
|
|
[Forum] Kadet IV klasy Grupa: Forumowicze Postów: 319 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: horyzontalne Województwo: warmińsko-mazurskie Nr użytkownika: 5,162 |
Z całego serca dziękuję ludziom i obcym, którzy przyczynili się do powstania i sukcesu Konwentu. Pierwszy mój od lat, ale załapałem bakcyla i można się spodziewać, że na przyszłoroczny przygotuję się wcześniej i postaram się bardziej pomóc ( do tego, na przykład wezmę śpiworek i nie będę musiał ganiać po Warszawie, a przez to tracić tyle programu).
Pozdrawiam wszystkich poznanych trekkies, RPG-owców, autorów, prelegentów i organizatorów. Nie mogę się doczekać TrekSfery 2010. Koniec klepania na dziś - mam troszkę zaległości do nadrobienia. |
|
|
|
05.07.2009, 13:25
|
|
|
[TSS] Chorąży [Forum] Kadet I klasy Grupa: Załoga Trek.pl Postów: 2,141 Dołączył: 21.03.2003 Skąd: I.K.C. betleH (Tarnów) Województwo: małopolskie Nr użytkownika: 7 |
Również dołączam się do podziękowań. Był to mój pierwszy konwent na tak dalekim dystansie i nie żałuje że się na niego udałem:) Przy okazji olbrzymie gratulacje dla Fluora który tak to wszystko zorganizował, że TrekSfera okazała się chyba najbardziej programowych i solidnym działem na całej Avangardzie.
Oraz dla Scimitara za upór i wytrwałość w przygotowywaniu prelekcji:) |
|
|
|
05.07.2009, 17:50
|
|
|
[Forum] Kadet III klasy Grupa: Forumowicze Postów: 576 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: Unimatrix 1 Województwo: kujawsko-pomorskie Nr użytkownika: 523 |
Ja za to piszę z zapytaniem czy ma ktoś zdjęcia z konwentu i czy byłby je w stanie umieścić na forum?
|
|
|
|
05.07.2009, 19:11
|
|
|
[TSS] Pierwszy Oficer [Forum] Kadet II klasy Grupa: Admin Postów: 1,413 Dołączył: 28.12.2003 Skąd: TSSylon world // Sarmatia Województwo: mazowieckie Nr użytkownika: 218 |
Zdjęcia autorstwa fluora są właśnie na etapie zrzucania na komputer i po wstępnej obróbce na pewno trafią do sieci. Czy akurat na forum, czy gdzieś indziej, to się okaże. Ale na pewno będą dostępne.
|
|
|
|
05.07.2009, 19:21
|
|
|
[Forum] Kadet I klasy Grupa: Forumowicze Postów: 2,468 Dołączył: 29.06.2008 Skąd: dno rozpaczy Województwo: mazowieckie Nr użytkownika: 5,029 |
Ja również bawiłam się jak nigdy. Płakać mi się chce na myśl, że to już koniec (IMG:style_emoticons/tss_emot/sad.gif) . I tez jestem już myślą przy następnym konwencie.
|
|
|
|
05.07.2009, 19:53
|
|
|
[TSS] Admirał [Forum] Kadet IV klasy Grupa: Załoga Trek.pl Postów: 274 Dołączył: 21.03.2003 Skąd: Katowice Województwo: śląskie Nr użytkownika: 6 |
Czy ja mogłabym prosić o podesłanie mi zdjęć na maila?
Sama też podeślę tym którzy chcą ode mnie (IMG:style_emoticons/tss_emot/smile.gif) Jakby zdjęcia były za duże na moją skrzynkę na treku, to ślijcie na alastrine@tlen.pl |
|
|
|
05.07.2009, 19:58
|
|
|
[TSS] Drugi Oficer [Forum] Kadet I klasy Grupa: Security Team Postów: 3,817 Dołączył: 21.03.2003 Skąd: Warszawa Województwo: mazowieckie Nr użytkownika: 9 |
Zapraszam do opisywania wrażeń i relacji, wszystko to może być pomocne przy kolejnych podejściach.
Postaram się napisać (w końcu nie mam żadnych deadline'ów na karku (IMG:style_emoticons/tss_emot/smile.gif) ) nieco dłuższą relację z tego co się działo - nie byłem na wszystkich punktach, ale starałem się uczestniczyć w większości - oraz doprowadzić stronkę TSF do nieco atrakcyjniejszej zawartości. Ale na pewno chciałbym podziękować wszystkim za przybycie. Wymieniać po kolei nie ma sensu (zresztą byłoby to technicznie trudno wykonalne), nieważne też czy ktoś jechał z drugiego krańca Polski czy z najbliższej okolicy, bo to właśnie Wy tak licznie zgromadzeni daliście TrekSferze podstawy bytu. Nie było idealnie i sam przyznaję, że stać nas było na jeszcze więcej, ale mimo wszystko uważam, że czterodniowe święto treka na Avangardzie będziemy mile wspominać. Aha, proszę o podsyłanie zdjęć i innych materiałów do mnie lub na skrzynkę treksfera2009@gmail.com . Chciałbym żebyśmy stworzyli naprawdę solidną dokumentację tego wydarzenia (IMG:style_emoticons/tss_emot/smile.gif) |
|
|
|
05.07.2009, 20:26
|
|
|
[Forum] Kadet III klasy Grupa: Forumowicze Postów: 576 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: Unimatrix 1 Województwo: kujawsko-pomorskie Nr użytkownika: 523 |
Co do samej TrekSfery... impreza świetna i jedyne na co pozostaje czekać to edycja 2010.
|
|
|
|
05.07.2009, 21:12
|
|
|
[TSS] Kadet III klasy [Forum] Kadet III klasy Grupa: Załoga Trek.pl Postów: 762 Dołączył: 14.04.2009 Skąd: Kwadrant Alfa Województwo: pomorskie Nr użytkownika: 5,260 |
Hehe (IMG:style_emoticons/tss_emot/smile.gif) Za rok muszę spróbować się pojawić. Z waszych słów wynika, że było świetnie...
|
|
|
|
05.07.2009, 22:15
|
|
|
[TSS] Drugi Oficer [Forum] Kadet I klasy Grupa: Security Team Postów: 3,817 Dołączył: 21.03.2003 Skąd: Warszawa Województwo: mazowieckie Nr użytkownika: 9 |
Aha i piszcie co się podobało a co nie - czego było za dużo, a czego za mało? Tego typu uwagi pomogą przygotować jeszcze lepszą TrekSferę w przyszłym roku.
Zapraszam także do pisania w lustrzanym wątku. |
|
|
|
06.07.2009, 18:08
|
|
|
[Forum] Załogant Grupa: Forumowicze Postów: 11 Dołączył: 19.09.2007 Skąd: Lublin Województwo: lubelskie Nr użytkownika: 4,929 |
To było inspirujące wydarzenie, czekam na następna TrekSferę (IMG:style_emoticons/tss_emot/smile.gif)
To kilka moich przemyśleń: - tematyka prelekcji była ciekawa, każdy mógł wybrać coś dla siebie, choć w niektórych przypadkach ich tytuły były dziwne, - dwugodzinne prelekcje to zdecydowanie za długo zarówno dla ciała jak i umysłu, brak przerw pomiędzy nimi powodowało, że część ludzi zaglądających i chcących posłuchać była zdezorientowana czy to koniec czy początek, - rozpiska z programem umieszczona na drzwiach ułatwiła by innym szybsze odnalezienie interesującej ich prelekcji, - z punktu widzenia fana będącego pierwszy raz na konwencie i raczej czytelnika na forum niż pisarza (IMG:style_emoticons/tss_emot/smile.gif) jeśli chodzi o tą hermetyczność (o której piszecie na startrek.pl) to nie tylko odnosi się do powiedzmy płaszczyzny fani ST- nie fani ST, ale także fani ST - fani ST, o co mi chodzi…o to, że brakowało mi jakiegoś takiego ogólnego zapoznania się, większość pewnie zna się lub koresponduje ze sobą prywatnie i widziało się na żywo, ale były osoby np. ja, które pierwszy raz spotkały się z innymi fanami ST na żywo i tak do końca nie wiedziały co ze sobą począć, czasem ktoś się do siebie nieśmiało uśmiechną, jedna osoba podeszła do mnie i przedstawiła się. Następnym razem będzie lepiej (IMG:style_emoticons/tss_emot/wink.gif) |
|
|
|
06.07.2009, 18:10
|
|
|
[Forum] Kadet I klasy Grupa: Forumowicze Postów: 2,468 Dołączył: 29.06.2008 Skąd: dno rozpaczy Województwo: mazowieckie Nr użytkownika: 5,029 |
Troi
Cytat Następnym razem będzie lepiej To jasne. Z kazdym rokiem będzie lepiej (IMG:style_emoticons/tss_emot/smile.gif) |
|
|
|
06.07.2009, 18:13
|
|
|
Mniej wykładów, więcej integracji i zabawy - zanotowałem. Sztywniejsze godziny rozpoczęcia kolejnych punktów programu byłyby także ukłonem wobec innych konwentowiczów, nie obeznanych z naszym specyficznym rozkładem jazdy, a zainteresowanych programem (IMG:style_emoticons/tss_emot/smile.gif)
|
|
|
|
06.07.2009, 18:17
|
|
|
[Forum] Załogant Grupa: Forumowicze Postów: 21 Dołączył: 25.05.2009 Skąd: Kraków Województwo: małopolskie Nr użytkownika: 5,344 |
Było super. Uwagi - należy prosić ludzi na sali o wyłączenie dźwięku w komórkach przed każdą prelekcją. Poza tym zgadzam się z opinią, że fajnie byłoby wstawić do programu jakieś dyskusje panelowe (jak widać było na konwencie, wszyscy się do nich zapalamy, jednocześnie nie zwalczając się wzajemnie (IMG:style_emoticons/tss_emot/wink.gif) ). Przerwa obiadowa. Ale najfajniejszy był klimat, spotkania - to jest podstawa i było tu idealnie (IMG:style_emoticons/tss_emot/wink.gif)
Ten post edytował Symbolt 06.07.2009, 18:17 |
|
|
|
06.07.2009, 18:19
|
|
|
Klimat był oj tak... może dlatego tak ludzie niezbyt chętnie do nas zaglądali (IMG:style_emoticons/tss_emot/tongue.gif) Kolejnym razem wiatraki muszą być (IMG:style_emoticons/tss_emot/wink.gif)
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2010 - 15:10 |